28 दिसंबर 2019 Gk | 28 december 2019 gk question

28 दिसंबर 2019 Gk | 28 december 2019 gk question

28 december 2019 gk question

(1) Who has recently been named the captain of CA’s ODI Team of the Decade?

A – AB Devilliers

B – Virat Kohli

C – Jose Butler

D – Mahendra Singh Dhoni

Answer – Mahendra Singh Dhoni

(2) By what name is the Anti-Terrorism Force of Andhra Pradesh known?

A – CT-TTX

B – MJEX

C – OCTOPUS

D – TIGER

Answer – OCTOPUS

(3) Who is the newly appointed Chief Justice of Pakistan?

A – Abdul Rajik

B – Gulzar Ahmed

C – Imran Khan

D – Javed Iqbal

Answer: Gulzar Ahmed

28 december 2019 gk question

(4) Who has recently become the new chairman of Assocham?

A – Rajeshwar Dutt

B – Kishan Singh

C – Surendra Rawat

D – Niranjan Hiranandani

Answer: Niranjan Hiranandani

Daily Current Affairs Quiz 28 December 2019

(5) Who has inaugurated the Good Governance Index recently?

A – Ramnath Kovind

B – Jitendra Singh

C – Narendra Modi

D – Amit Shah

Answer: Jitendra Singh

Current Affairs Pdf: 28 December 2019 – PDF DOWNLOAD

(6) Which state has announced the establishment of a greenfield port?

A – Andhra Pradesh

B – Assam

C – Rajasthan

D – Maharashtra

Answer: Andhra Pradesh

(7) Recently the under construction tunnel of Rohtang has been renamed after whom?

A – Arun Jaitley

B – Narendra Modi

C – Sushma Swaraj

D – Atal Bihari Bajpai

Answer: Atal Bihari Bajpai

Daily current affairs: 28 December 2019

(8) Recently the CEO of which company Dennis Muilenberg resigned from his post?

A – Boeing

B – Live

C – Tata

D – Mahindra

Answer – Boeing

(9) Recently which country fast bowler Vernon Philander has announced his retirement?

A – Sri Lanka

B – Australia

C – South Africa

D – England

Answer -South Africa

28 december 2019 gk question

(10) Recently Ganga Prasad Vimal has passed away from which region he was associated?

A – Author

B – Journalist

C – Filmmaker

D – Singer

Answer: Author